חשיבות בדיקת שדה ראייה

בדיקת שדה ראייה למבוגרים יכולה למנוע שורה ארוכה של מחלות ולסייע לזהות אותן בזמן. במאמר הבא נרחיב על הבדיקה ונסביר כיצד היא מתבצעת עבור גברים ונשים בגילאים שונים

שדה הראייה קובע בין היתר את איכות הראייה ואת היכולת לזהות איומים. כתוצאה מכך, בדיקה מקיפה של שדה הראייה מיועדת לגלות חסרים בשדה הראייה של כל עין או של שתיהן. בנוסף, בעזרת הבדיקה ניתן לאבחן מחלות עיניים ומחלות אחרות. השאלה המתבקשת היא כיצד מבצעים את הבדיקה, מה היא כוללת ולמי היא מתאימה.

מאפייני בדיקה של שדה הראייה

בדיקת שדה ראייה למבוגרים מתבצעת באופן ידני או ממוחשב. ההבדל הוא שבדיקה ידנית מחייבת את הנבדק לכסות עין אחת ולהזיז את האצבעות מול העין הגלויה כדי לומר מתי הוא רואה אותן ומתי לא, בעוד הבדיקה הממוחשבת נשענת על שימוש בתוכנות מתקדמות. מעבר לכך, את האמינות של הבדיקה קובעים לפי שיתוף הפעולה של הנבדק ועל פי הריכוז שהוא מגלה במהלכה.

הבדלים בין סוגי הבדיקות

יש עוד כמה פרמטרים שאותם כדאי להכיר במידה ומעוניינים להשוות בין בדיקה ידנית לבין בדיקה ממוחשבת:

א. הערכת הנזקים – בדיקה ידנית של שדה הראייה מאפשרת לזהות במהירות יחסית נזקים בולטים. בנוסף, זו בדיקה שמתאימה עבור הערכת נזקים גדולים. בניגוד לבדיקה ממוחשבת שאת התוצאות שלה אפשר לקבל רק לאחר מספר ימים, הבדיקה הידנית מאפשרת לרופא לקבל את התוצאות במקום או לכל הפחות לאסוף אינדיקציות.

ב. נוכחות טכנאי – בדיקה ממוחשבת מבוצעת על ידי הפעלה של טכנאי. הטכנאי הוא זה שמפעיל את המחשב, מנחה את הבדיקה ומכווין את הנבדק. במקרים כאלה, התפקיד של הרופא הוא לפענח תוצאות של בדיקת שדה ראייה למבוגרים אך לא לבצע אותה בפועל.

ג. רמת הדיוק של הבדיקה – ההבדל העיקרי בין בדיקה ממוחשבת וידנית בא לידי ביטוי ברמת הדיוק. נכון להיום, ברור שלמחשב יש יכולת לדייק בתוצאות הבדיקה ובצורה מרשימה יותר מאשר הבדיקה הידנית.

שימוש בתוצאות הבדיקה

המטרה של בדיקת שדה ראייה למבוגרים היא כאמור לגלות האם ישנם חסרים בשדה הראייה של עין אחת או בשתי העיניים. מבחינת מבוגרים, בדיקה מן הסוג הזה היא גם תנאי לזיהוי מוקדם של מחלות שמשפיעות על הראייה למרות שהן לא קשורות ישירות לעיניים. היתרון הוא שמדובר בבדיקה מהירה, שאינה פולשנית ושיכולה להתבצע עבור גברים ונשים בגילאים שונים.

המלצות עבור ביצוע הבדיקה

קהל היעד העיקרי שעבורו מומלץ לבצע את הבדיקה כולל אנשים שעל פי החשד חולים במחלות שפוגעות בשדה הראייה. הבעיה היא שלעיתים התסמינים של המחלות הללו מופיעים בשלב מאוחר יחסית, מה שפוגע ביכולת לרפא אותן. אם רוצים למנוע את זה, רצוי לעבור את הבדיקה על פי המלצת הרופא המטופל ובאופן תקופתי.

מאפייני המחלות שפוגעות בשדה הראייה

עוד תסמינים שיכולים להעיד על הצורך בביצוע בדיקת שדה ראייה למבוגרים הם אלו שקשורים למחלות במערכת העצבים המרכזית. לרוב מדובר באירועים מוחיים ובמחלות דלקתיות של המוח, בעוד במחלות עיניים הדגש הוא על מחלות רשתית, מחלות של עצב הראייה ומחלות של ארובת העין או של העפעפיים.

הכנות לקראת הבדיקה

החשיבות של הבדיקה מוכיחה את עצמה על בסיס יום יומי בקרב מבוגרים וצעירים. אם רוצים להפיק מהבדיקה את מלוא התועלת, צריך להגיע אליה מוכנים ומרוכזים. המלצה נוספת היא להביא משקפי קריאה וכמובן משקפיים לראייה למרחק ולעצור את הבדיקה אם מתעוררות בעיות. לבסוף, אחרי הבדיקה אין טשטוש בראייה.

שתפו:

מאמרים נוספים

איפה כדאי לגור בפנסיה?

כשמגיעים לגיל הפנסיה נושא המגורים ושיפור הדיור הינו מרכיב חשוב מאוד בכל הנוגע לדרך בהן הרשויות מתייחסות למבוגרים בגיל השלישי.כל נושא הנגישות בעיר, כליי התחבורה,והסיוע

אביזרי סיעוד למבוגרים

אביזרי סיוע וסיעוד למבוגרים   אם הגעתם לכאן כנראה שאתם זקוקים לעזרה וסיוע או שמי מיקיריכם זקוק לאביזרי עזרה. ראשית הסירו דאגה מליבכם מבוגרים רבים

מטפלת סיעודית

כיצד תדע האם אתה זקוק למטפלת סיעודית? באופן טבעי בגיל השלישי, נוצרת עייפות טבעית של החומר,  פעולות בסיסיות שהיו מתבצעות בצורה מהירה וקלה בעבר, מתגלות

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן